Wednesday, May 14, 2014

Apa kata Rosmah, nak kenduri tiba-tiba jawatan PM Najib direntap


NAJIB TERBAWA-BAWA KONON HEBAT BERSAMA OBAMA
Akibat tidak cermat menguruskan politik negeri Terengganu kini BN terguling sekali lagi apabila Ahmad Said ADUN Kijal mengumumkan keluar BN berserta dengan dua lagi ADUN. 

Ahmad Said yang memohon kepada Najib untuk tangguh perletakan jawatannya sehingga selesai kenduri anaknya ternyata keciwa apabila rayuannya itu dibakul sampah kan oleh Najib atas alasan itu masaalah peribadi Ahmad.http://www.astroawani.com/

UMNO seringkali dilaungkan sebagai parti keramat. Keramatnya UMNO kerana mendukung adat budaya Melayu dan Islam sebagai tunggak utama. 

Masyarakat Melayu hampir setiap cuti sekolah gemar mengadakan kenduri samada istiadat perkahwinan, kenduri arwah, kenduri kesyukuran, kenduri mendapat cahaya mata dan macam-macam kenduri.

Bagi Melayu elitis kenduri hanya membuang masa dan menambah obesiti tetapi kenduri juga adalah medium perhubungan siratulrahim. Politikus yang kerap turun jumpa rakyat melalui kenduri akan mudah mendapat tempat di hati rakyat biarpun tidak berpelajaran.

Ahmad akan mendapat simpati orang-orang Melayu akar umbi apabila alasannya tidak diperkenankan oleh Najib. Cuba bayangkan jawatan Najib direntap turun seminggu sebelum kenduri anaknya? Mungkin Rosmah akan 'menggila' lebih dari isteri Ahmad Said.

Najib mungkin terasa kuat dan hebat selepas berselfie dengan Obama tempoh hari.